Streszczenie:
Przedmiotem opracowania pracy dyplomowej jest projekt koncepcji
kawiarni autorskiej. Projekt wnętrza podzielony na dwie strefy, opracowanie
projektu baru oraz aneksu z opracowaniem komunikacji wizualnej.
Na pracę dyplomową składają się tablice koncepcyjne, rozplanowanie
funkcjonalne całego lokalu, aranżacja poszczególnych pomieszczeń
przeznaczonych dla klientów, wizualizacje, rysunki techniczne, oraz w ramach
modelu przestrzennego — spacer 3D opracowany w programie Kuula. Praca
dyplomowa w części opisowej zawiera dodatkowo streszczenie historii
wybranego lokalu w tej konkretnej lokalizacji, która zainspirowała mnie do
stworzenia, w tym miejscu, kawiarni.
Sposób opracowania wybranego wnętrza jest oparty na własnych
przemyśleniach odnoszących się do potrzeb konsumentów, a także potrzeb
funkcjonalnych i estetycznych poprzez dobór materiałów, oświetlenia, mebli i
elementów wykończeniowych.